تفسیر (موضوعی قرآن) ماهین

تفسیر (موضوعی قرآن) ماهین

تقدیم به اساتیدم مرحومین: ایت الله کاشانی و ربانی شیرازی صاحب وسائل الشیعه و این الله مهدی شاه ابادی
تفسیر (موضوعی قرآن) ماهین

تفسیر (موضوعی قرآن) ماهین

تقدیم به اساتیدم مرحومین: ایت الله کاشانی و ربانی شیرازی صاحب وسائل الشیعه و این الله مهدی شاه ابادی

ابعاد «جهاد اقتصادی» (2۳)

نقش تعطیلات در اقتصاد
به گزارش فوژان معتضدی خبرنگار مناقصه‌مزایده از دانشگاه قزوین بدن انسان خاصیت الاستیک داشته و در اثر فعالیت بیش‌تر قوی‌تر می‌شود. وی که با چند تن از ورزشکاران مصاحبه کرده می‌گوید: کسانی که ورزش نمی‌کنند بدنشان چربی در خود ذخیره می‌کند و اولین جایی که چربی در آن ذخیره می‌شود کبد است و 25 درصد مردم دچار چرب بودن کبد هستند. وی در خصوص بهره‌وری بدن می‌گوید که بهره‌وری در بدن با فعالیت آن رابطه مستقیم دارد به طوری که هر چه کار بیش‌تری بدن انجام دهد قوی‌تر شده برای کارهای بیش‌تر آمادگی پیدا می‌کند در حالی که ماشین یا ابزار بی‌جان در اثر کار بیش‌تر فرسوده می‌شود.

به گفته علیرضا موحدی نائینی، مدیرعامل مؤسسه مطالعاتی آموزشی هنر ماساژ ایرانیان با توجه به این‌که در انجام ماساژ گردش خون و تغذیه‌رسانی به سیستم‌های مختلف بهتر صورت می‌پذیرد و هم‌چنین با توجه به انجام کاردست، لازم می‌نمود که ماساژ به صورت سازماندهی شده و به طور علمی دوره‌های آموزشی برای علاقه‌مندان گذاشته شود تا بتوانند به بهترین نحو ممکن علاوه بر آموزش آناتومی، تکنیک‌های ماساژ را به صورت صحیح و علمی پیاده کنند مؤسسه مطالعاتی آموزشی هنر ماساژ ایرانیان سعی کرده تا با حضور اساتید مجرب بین‌المللی این آموزش‌ها در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد.
البته دکتر صادق جعفرآبادی فوق تخصص روان‌پزشکی عقیده دارد که در انسان سینرژی وجود دارد یعنی تا 40 سالگی بدن انسان در اثر کار کردن قوی می‌شود ولی از 40 سالگی به بعد در اثر کار بیش‌تر فرسوده‌تر می‌شود. لذا در قهرمانان ورزشی ما کم‌تر کسانی را داریم که بعد از 40 سالگی که میانگین عمر بشری است بتوانند در میدان بازی دوام آورند. بعد از 40 سالگی مغز یا روان بشر رشد می‌کند یعنی برعکس ورزشکاران استادان دانشگاه و یا محققان بزرگ جهان اغلب در سنین بالا به دستاوردهای علمی دست می‌یابند. در حالت کلی می‌توان گفت نیروی انسانی با نیرو و امکانات مادی دیگر برای یک شرکت یا مؤسسه تفاوت دارد لذا نباید مانند ساختارگرا‌ها و یا کارگرا‌ها فقط به انسان به چشم یک ماشین نگاه کرد. لازم است در بخش بهره‌وری نیز انسان در معیاری جداگانه مورد ارزیابی قرار گیرد حداقل دو دوره سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای انسان قابل ترسیم است: 40 سال اول دوره سخت‌افزاری و بدنسازی است و 40 سال دوم دوره نرم‌افزاری و تجربه‌اندوزی است و به همین دلیل می‌گویند که پیامبر در چهل سالگی مبعوث شد زیرا در چهل سالگی عقل انسان کامل می‌شود. برای ابزار یا ماشین عمر متوسط یا عمر مفیدی در نظر گرفته می‌شود که بعد از این مدت آن ماشین یا ابزار اسقاطی محسوب شده و از دور خارج می‌شود در مورد انسان هم برخی‌ها این‌گونه فکر می‌کنند. خواجه شیراز می‌گوید: «چون پیر شدی حافظ از میکده بیرون شو / رندی و هوسناکی در عهد شباب اولی»
اما در جاهای دیگر از گفته خود پشیمان شده و پیر و مراد را یکی می‌کند: «پیر میخانه سحر جام جهان بینم داد / وندر آن آیینه از حسن تو کرد آگاهم»
بنابراین در قسمت اول زندگی انسان یعنی دوران سخت‌افزاری از ماشین بر‌تر است یعنی دارای بهره‌وری بالاست که دارای شتاب می‌باشد در حالی که شتاب در ماشین‌ها خط مستقیم است در انسان به طور غیر خطی ظاهر می‌شود. عمر متوسط یا عمر مفید هم متفاوت است در ماشین با ازدیاد ساعات کار استهلاک آن بیش‌تر شده و به سرعت از کار می‌افتد ولی در انسان فعالیت‌های بیش‌تر باعث پیدایش استعدادهای جدید می‌شود مثلاً بدن بروس لی با بدن یک انسان معمولی در ابتدا تفاوتی نداشت ولی با تمرین‌های مداوم باعث شد که ضربات سنگین آهن و چوب و یا سنگ را تحمل کند. این کار در ورزش‌های رزمی بسیار روشن است.
به هر حال تعطیلی نیز این تفاوت را دارد یعنی ممکن است تعطیلی برای دستگاه عمر مفید آن را زیاد کند ولی برای بدن انسان باعث رخوت و سستی بیش‌تر شود. اما این دو مورد در امور اداری صادق نیست یعنی تعطیلی دستگاه‌های اداری می‌تواند بر کارآیی اثر‌های متفاوت داشته باشد لذا در برخی کشور‌ها کار مفید را کم کرده‌اند و در برخی کشور‌ها زیاد مثلاً در ژاپن یک ژاپنی باید به سرعت کار کند و زیاد کار کند، اما در قانون کار اروپا ساعت کار به 40 ساعت در هفته کاهش یافته و روزهای پنجشنبه و جمعه تعطیل محسوب می‌شود زیاد بودن تعطیلات باعث شده تا به عنوان ویک اند (week end) از آن یاد کنند و مردم معمولا با گرفتن مرخصی در چهارشنبه یا کاهش ساعات آن روز مسافرت یا تعطیلات آخر هفته خود را شروع می‌کنند و لذا کار‌شناسان معتقدند که این تعطیلات باعث افزایش کارآیی آنان در ساعات اداری می‌شود و برعکس در آن‌سوی کشور آفتاب تابان هر نوع تعطیلی را قاتل کار می‌دانند. در ایران ما هم هنوز به درجه متوسط یا مشخصی نرسیده‌اند برخی معتقدند مانند ژاپن باید مثل ساعت کار کرد و برخی نیز می‌گویند مانند اروپایی‌ها خوش‌گذران بود و به تعطیلات اهمیت بیشتری داد. اکنون این بحث داغ به آموزش و پرورش کشیده شده و دانش‌آموزان هم اصرار دارند روز‌های پنجشنبه را تعطیل کنند! و به نظر می‌رسد که حرف دانش‌آموزان پیش باشد و روزهای پنجشنبه مانند همه ادارات آموزش و پرورش هم تعطیل شود در این صورت بهترین راه حذف برخی دروس غیر لازم از جمله زبان انگلیسی است! زیرا زبان انگلیسی می‌تواند کاملا به بخش خصوصی واگذار شود و دانش‌آموزان 5 شنبه‌های تعطیل خود را در این کلاس‌ها بگذرانند! هم سیاحت است هم تعلیمات. اکنون بخش خصوصی در آموزش زبان‌های بیگانه هم درآمد ساز هستند و هم معلم خوب و نباید این فرصت را از آنان گرفت و دولت نیز در این زمینه با حذف این ردیف از بودجه می‌تواند کسری بودجه آموزش و پرورش را جبران کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد